Ticker

6/recent/ticker-posts

G-K Solved Mcqs For the Preparation Of Last Year Exam| General Knowledge

General Knowledge is an essential part of any competitive exam, including job interviews. The questions asked in the exams are designed to test your knowledge and understanding of various subjects. If you are preparing for a competitive exam, it is crucial to have a good grasp of general knowledge. To help you with your preparation, we have collected the Latest G-K Mcqs with their Answer for the Preparation of Last Year Exam.

1. Who invented the telephone?

A. Alexander Graham Bell

B. Thomas Edison

C. Isaac Newton

D. Albert Einstein

Answer: A. Alexander Graham Bell

2. What is the capital of Australia?

A. Sydney

B. Melbourne

C. Canberra

D. Brisbane

Answer: C. Canberra

3. Who is known as the father of the Nation in India?

A. Mahatma Gandhi

B. Jawaharlal Nehru

C. Sardar Vallabhbhai Patel

D. Subhas Chandra Bose

Answer: A. Mahatma Gandhi

5. Which is the largest desert in the world?

A. Sahara Desert

B. Gobi Desert

C. Kalahari Desert

D. Arabian Desert

Answer: A. Sahara Desert

6. Who is the founder of Microsoft?

A. Bill Gates

B. Steve Jobs

C. Mark Zuckerberg

D. Larry Page

Answer: A. Bill Gates

8. Who discovered the theory of relativity?

A. Albert Einstein

B. Isaac Newton

C. Galileo Galilei

D. Stephen Hawking

Answer: A. Albert Einstein

9. Who is the current President of the United States of America?

A. Joe Biden

B. Donald Trump

C. Barack Obama

D. George W. Bush

Answer: A. Joe Biden

10. Who is known as the Iron Lady of India?

A. Indira Gandhi

B. Sonia Gandhi

C. Sushma Swaraj

D. Mamata Banerjee

Answer: A. Indira Gandhi

These are just a few examples of the Latest G-K Mcqs with their Answer for the Preparation of Last Year Exam. As you can see, these questions cover a wide range of topics, such as history, geography, science, politics, and literature. It is important to have a good understanding of these topics if you want to do well in any competitive exam.

If you are preparing for a competitive exam, we recommend that you practice these questions regularly. By doing so, you will improve your knowledge and understanding of general knowledge topics, and you will be better prepared for the exam. You can also find many other resources online, such as general knowledge books and websites, that can help you with your preparation.

In conclusion,general knowledge is an important part of any competitive exam. By practicing the Latest G-K Mcqs with their Answer for the Preparation of Last Year Exam, you can improve your knowledge and understanding of various topics, and you will be better prepared for the exam. We wish you the best of luck with your exam preparation!

Post a Comment

0 Comments