Ticker

6/recent/ticker-posts

English Grammar Mcqs For Preparation Of Punjab Air Force Job


English Grammar MCQs for Preparation of Punjab Air Force JobIf you're interested in joining the Punjab Air Force, then you need to be well-prepared for the selection process. One of the most important aspects of this process is the English Grammar test. The English Grammar MCQs (Multiple Choice Questions) will test your knowledge of English grammar rules, vocabulary, and usage. To help you prepare for this test, we've put together a list of MCQs that cover a range of topics.

1. Which of the following is the correct plural of the word "child"?

a) Childs

b) Childrens

c) Child

d) Children

Answer: d) Children

2. Choose the correct verb form for the following sentence: She _____ to the gym every day.

a) Go

b) Goes

c) Going

d) Gone

Answer: b) Goes

3. Which of the following is a synonym for the word "synonym"?

a) Antonym

b) Homonym

c) Acronym

d) None of the above

Answer: b) Homonym

4. Choose the correct preposition for the following sentence: The book is _____ the table.

a) On

b) In

c) At

d) Under

Answer: a) On

5. Which of the following is the correct comparative form of the adjective "good"?

a) Gooder

b) Better

c) Best

d) None of the above

Answer: b) Better

6. Choose the correct form of the verb "to be" for the following sentence: _____ you going to the party tonight?

a) Am

b) Is

c) Are

d) Be

Answer: c) Are

7. Which of the following is a synonym for the word "happy"?

a) Sad

b) Angry

c) Joyful

d) None of the above

Answer: c) Joyful

8. Choose the correct article for the following sentence: I need _____ pencil to write this.

a) A

b) An

c) The

d) None of the above

Answer: a) A

9. Which of the following is a synonym for the word "beautiful"?

a) Ugly

b) Pretty

c) Plain

d) None of the above

Answer: b) Pretty

10. Choose the correct verb form for the following sentence: They _____ to the beach every summer.

a) Go

b) Goes

c) Going

d) Gone

Answer: a) Go

These MCQs will help you to prepare for the English Grammar test that is an essential part of the Punjab Air Force selection process. Make sure you practice these questions and revise your grammar rules before taking the test. Good luck!

Post a Comment

0 Comments